Kiválasztásra kerültek a Design Management Díj 2023-as elismertjei

Idén is meghirdette a Magyar Formatervezési Tanács a Testület által 2009-ben alapított Design Management Díjat. A díj azokat a szervezeteket kívánja elismerni, amelyek példaértékű eredményeket és sikeres működési modelleket mutatnak fel a designmenedzsment stratégiai integrációja által, hazai és nemzetközi érdeklődést keltve.

Az idei felhívásra 22 érvényes jelölés és nevezés érkezett, összesen 13 jelölés érkezett 11 jogi személyre, illetve jogi személyiség nélküli gazdasági társaságra, cégre, szervezetre, intézményre. Határidőre 14 szervezet küldte meg a kitöltött kérdőívet, illetve az érdemi bírálást elősegítő egyéb dokumentációt, amelyet a bizottság a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója, dr. Simon Attila elnökletével bírált el.

Az 1 millió forintos díj mellett a bizottság további két különdíjra és egy tárgyjutalomra is javaslatot tett, ez utóbbit a Herendi PM Zrt. elnöke ajánlotta fel a bírálás során, valamint egy elismerő oklevelet ítélt meg. A díjátadóra a formatervezési díjak átadásával egyidejűleg kerül sor.

A bírálóbizottság munkájában részt vett:

Dr. Simon Attila, a bírálóbizottság elnöke, vezérigazgató, Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt., címzetes egyetemi docens

prof. Dr. Bachmann Bálint DLA, Ybl Miklós-díjas építész, egyetemi tanár, rektor Budapesti Metropolitan Egyetem, a Breuer Marcell Doktori Iskola vezetője, Pécsi Tudományegyetem

Dr. Bendzsel Miklós, elnök, Magyar Mérnökakadémia

Cselényi Krisztina, managing partner Via Group

2023/07/11